Sieraden verkopen tegen de huidige goudprijs

gouden kettingenAls je nog een aantal oude sieraden thuis hebt liggen die je vrijwel nooit meer draagt dan is het misschien een idee om deze te verkopen. De huidige goudprijs is zeer aantrekkelijk waardoor de sieraden weleens een leuk zakcentje op zouden kunnen brengen.

Gouden sieraden die gemaakt zijn met een hoog karaat aan goud behouden hun waarde over de jaren heen goed. De waarde van een dergelijk sieraad wordt namelijk voor het grootste deel bepaald door het gewicht aan goud dat hierin verwerkt is. Het zou zelfs zomaar kunnen dat de sieraden op dit moment meer waard zijn dan op het moment van aankoop. Dit is het geval als er gekocht is in een tijd dat de goudprijs lager stond dan op dit moment het geval is. Om hier maximaal gebruik van te maken moet je wel de sieraden verkopen tegen de huidige goudprijs. Deze kun je overigens bekijken op de volgende pagina: https://www.degoudwaag.nl/goudprijs-per-gram

Beste prijs krijgen voor goud bij verkoop

Gouden sieraden kan je altijd verkopen. Dit is heel makkelijk want mensen willen altijd goud hebben. Je kan bijvoorbeeld elke juwelier in Nederland of België binnenlopen en het sieraad laten taxeren. Dit gebeurt door het karaat van de sieraden te bepalen en uit te rekenen hoeveel het gezicht aan goud is dat hierin verwerkt is. Vervolgens zal je een prijs worden aangeboden op basis van dit gewicht.

Het probleem is echter dat niet iedere juwelier een eerlijk goudprijs zal hanteren bij een aankoop van sieraden. Zij willen immers hier zoveel mogelijk winst op maken. Als je echter een partij kunt vinden die in goud wil investeren omdat zij verwachten dat de prijs al gaan stijgen. Dan kan je de sieraden hier tegen exact de huidige goudprijs verkopen. Het is de beste prijs die je voor goud kan krijgen bij een verkoop.

Uitzoeken wie tegen de huidige goudprijs inkoopt

Uitvinden wat de huidge goudrijs is moet niet zo moeilijk zijn. Het edelmetaal wordt over de hele wereld verhandeld en de prijs voor goud is daardoor wereldwijd hetzelfde. Nu dat je dit weet kan je op zoek gaan naar partijen die gouden sieraden inkopen. Door hen te vragen wat ze voor het gewicht aan goud bereid zijn te betalen kan je uitzoeken of zij tegen de huidige goudprijs inkopen.