Dames die chirurgisch hun lippen laten verkleinen (het bestaat echt)

Een cosmetische ingreep die in Nederland en in België veel wordt uitgevoerd is de schaamlipcorrectie. Er lijkt weinig over gesproken te worden, omdat er misschien wel een kleine taboe op rust. Het gaat in veel gevallen om de binnenste schaamlippen die te groot zijn.

Vrouwen kunnen hier diverse problemen van ondervinden. Zo kan dit problemen geven met sporten en diverse andere activiteiten. Ook kunnen vrouwen er onzeker door worden en kan het mogelijk ook psychische klachten geven. De ingreep kan hier mogelijk een oplossing voor bieden.

Groter bij sommige vrouwen

Geen enkel lijf is hetzelfde en zo is er ook een variatie aan de grootte van de schaamlippen. Sommige vrouwen hebben wat grotere schaamlippen als anderen. Daar is natuurlijk niets mis mee. Op het moment dat de schaamlippen buiten proportioneel zijn, kunnen er diverse klachten optreden. Het is daarom altijd goed om een arts naar de schaamlippen te laten kijken.

De arts die de ingreep uitgevoerd is in een plastisch chirurg. De ingreep wordt in klinieken uitgevoerd die zich specialiseren in plastische ingrepen. Zo lijkt de plastische chirurgie Turnhout kliniek deze ingreep bijvoorbeeld aan te bieden. Maar ook in reguliere ziekenhuizen kan de ingreep worden uitgevoerd.

Als je een afspraak (consult) met een arts hebt, dan kan er gekeken worden naar de schaamlippen en worden bepaald hoeveel correctie er dient plaatst te vinden. Laat je ook goed informeren over de ingreep. Zo is er op internet bijvoorbeeld veel te vinden over de werkwijze van een schaamlip verkleining. Ook zal de plastisch chirurg je hier alles over kunnen vertellen.